Gabrielia

Monday, December 22, 2003

Sambata am fost la Strasbourg in plimbare, sa vedem pietele de Craciun. Strasbourgul se lauda cu cea mai mare piata de Craciun din Europa, dar asta probabil fiindca tot orasul e plin de ele!

Am asistat la un concert de colinde in catedrala Saint-Pierre le Jeune, am mancat prostioare pe strada, am fost in Catedrala cea mare - Notre Dame, care are un orologiu astronomic foarte interesant.

Erau 14 grade, parea ca vine primavara, orasul mi-a placut teribil de mult, are un aer cu totul aparte. Lumea e relaxata si vorbeste frantuzeste, dar casele si strazile arata germane.
Am hotarat sa ne intoarcem la primavara.

Pe de alta parte, am senzatia ca descoperirea unor orase noi "in grup" (tata ar zice cu ciurda!) nu-mi da aceeasi senzatie ca atunci cand sunt singura. Dispare misterul, parca ingerul care-mi calauzeste pasii se supara si pleaca, Sabine are intotdeauna o harta si stie directia buna, dar de ce sa nu ne mai si ratacim un pic?! Se vorbeste tare si mult, nu mai esti permeabil la ceea ce strazile, afisele, trecatorii incearca sa-ti spuna.

Cred ca pentru Paris am sa evadez de una singura.
Deja s-a pus la cale "escortarea" mea la Luxemburg in ianuarie. Facem ce facem si suntem mereu impreuna, desi n-ai putea gasi trei fiinte mai deosebite nici sa vrei!

Gabriela 1:03 PM
| #
Comments: Post a Comment