Gabrielia

Monday, March 29, 2004

In cautarea unei modalitati de a-mi organiza informatiile: blogul nu mai pare sa fie suficient.

Tot mai multe bloguri in romaneste:
Gabriel Radic - care da si sfaturi pentru webloggeri

Marius Buculei - fluturele de crivat
Asociatia de locatari
Elisabeta Rizea

ultimele trei utilizand sato, un CMS dezvoltat de un roman traitor in Danemarca -disponibil pt download

Cornel Pex
Si Mircea Sarbu, de la agora, are un blog. Hurra!
Cum se cheama? If it works, it's obsolete!, bineinteles...

Asta-mi aduce aminte de speech-ul lui Lawrence Ellison, de la Oracle. Un extras venit pe TIC-Lobby:

Lawrence Ellison, presedintele Oracle, a tinut urmatorul discurs studentilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul deoarece a fost dat jos de pe scena.

Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici un director proeminent. Acuma sigur sunteti bulversati. Asta e normal.

Totusi, va puteti intreba, cum vin eu Larry Ellison, care n-am terminat facultatea ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati? Stati sa va explic.
Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om al planetei, am cazut la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei a cazut la facultate si voi nu.
Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a cazut la facultate si voi nu. Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in ascensiune.

Acuma sunteti foarte bulversati. Si asta este foarte normal.Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati facut degeaba rost de o diploma. N-ati pierdut 5 ani degeaba, ati invatat sa munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi. O sa aveti nevoie de cunostinte, de programare la terapie la un psiholog.
Fiindca voi n-ati cazut la facultate n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati oameni de pe pamant.
Si va trebui sa va impacati cu un salar patetic de 200.000 dolari pe an, unde salariul il veti primi de la un fost coleg de facultate care a cazut la examene si a fost dat afara.

Acuma, probabil va ganditi daca mai e vreo speranta pentru voi? Nici o sansa. Voi sunteti deja pierduti. deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, irecuperabila. Acu' ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea: LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti!

Indepliniti-va visurile! Fiindca sigur va spun ca daca vi se distruge creierul veti disparea mai repede de pe scena afacerilor, decat dispar eu acuma de pe aceasta scena datorita agentilor de paza.....


Chiar asa sa fie? Facultatea prosteste? Permiteti-mi sa ma indoiesc. O da, daca atunci cand iesi de acolo nu mai poti gandi cu capul tau, esti o leguma. Dar asa, s-a demonstrat ca si educatia elementara prosteste. Ca pana la 7 ani copiii au niste capacitati de perceptie si o inventivitate deosebita pe care apoi le pierd tocmai datorita educatiei. Li se pun un fel de ochelari de cal cu ce trebuie si cu ce nu trebuie, ce se cade si ce nu se cade...

Yunja ne povestea ieri despre situatia din Coreea de Sud: presedintele actual e un om tanar, care a terminat liceul, n-a avut bani sa mearga la Universitate, si a devenit avocat dandu-si toate examenele studiind singur. A aparat numai oameni saraci in toata cariera lui. Sotia lui n-a terminat nici macar liceul. Poporul il aduleaza - un asemenea presedinte intr-o tara unde toti ceilalti presedinti s-au mutat din palatul prezidential direct la puscarie, pentru acte de coruptie!

Sigur ca celor care detin puterea nu le place situatia si incearca cu orice pret sa scape de presedinte. De acolo si bataia de acum doua saptamani din Parlament!
---

Gabriela 9:50 AM
| #
Comments: Post a Comment