Gabrielia

Friday, March 04, 2005

Reuniune de proiect in Germania

La Volmarstein, in vizita la partenerii nostri de la FTB. Impresionant cum atentia constanta si afectiunea investita pot transforma niste persoane cu handicap evident in oameni obisnuiti, capabili sa munceasca si sa se integreze in societate.
Volmarstein e un orasel in bazinul Ruhr-ului, iar hotelul nostru pare un castel de pe vremuri pe un varf de munte. Dar are wireless! In prima seara m-am dus la culcare la 1 noaptea, parca nu mai vazusem conexiune Internet pana atunci! Desi cu o noapte inainte, in Luxemburg, ma apucase dimineata pe Net, sortand articole pe care le aveam pe hartie si pe care trebuia sa le arunc- pana la 4 dimineata am reusit sa le gasesc pe toate pe Net si sa le adaug in la mine in del.icio.us.
Dar sa revin la ce facem aici ( e si Claudia cu mine si ieri noapte la doua m-am trezit ca ma interpeleaza pe Yahoo Messenger!) .
Partenerii nostri sunt de la o Fundatie Evanghelica ce face cercetare orientata spre sprijinirea persoanelor cu diverse handicapuri. Ieri am fost sa vizitam o scoala din localitate, unde un numar mare de tineri cu cele mai diverse handicapuri se pregatesc pentru mai multe meserii. Flacaii din fotografie studiau pentru a deveni "lucratori comerciali in domeniul sanatatii". Ne-au pregatit o prezentare in PowerPoint in limba engleza de ne-au lasat cu gura cascata! Si cum majoritatea celor din echipa proiectului PACE vorbesc sau macar inteleg germana, a urmat o discutie libera cu cei 4 tineri, care vorbind liber si in limba lor materna au scapat de ticurile care-i terorizau in timpul prezentarii "oficiale", s-au dovedit inteligenti, plini de simtul umorului, constienti de perspectivele lor reale dupa absolvire si de valoarea lor.
Un alt tanar care studia Graphic Design ne-a uimit - era intr-un carucior, dar inteligenta si talentul de care dadea dovada erau iesite din comun.
Am discutat cu Claudia cat de diferita e atitudinea fata de persoanele cu handicap aici in Vest, si cat de mult face increderea si afectiunea celor din jur(sunt si multi bani investiti, dar daca nu s-ar pune si suflet, banii ar fi cheltuiti zadarnic!). Trei dintre partenerii din proiectul PACE (Atrium, FTB si COGAMI) lucreaza cu precadere cu si pentru persoane cu handicap, si de cand am inceput lucrul la acest proiect, tot mai multa informatie din acest domeniu vine inspre noi.

Azi in timpul reuniunii, am pomenit in treacat ceva despre bloguri. A urmat o explicatie de 5 minute: la ce poate servi un blog. Dupa alte 5 minute, Claudia crease deja blogul proiectului si trimitea de zor invitatii la toata echipa proiectului sa ni se alature!

Gabriela 8:09 AM
| #
Comments: Post a Comment