Gabrielia

Sunday, June 19, 2005

Inima la loc

Trebuie sa marturisesc cu mana pe inima ca dupa ce am ajuns aici, vreme de cateva zile bune am avut dubii serioase asupra capacitatilor mele intelectuale. Credeam ca le-am uitat pe undeva, dupa ce am hoinarit prin atatea locuri;-) Am stat trei luni pe tusa, mintea mea a intrat intr-un soi de hibernare placuta, citeam numai ce-mi facea placere, trageam de mine sa lucrez si cateodata mai si reuseam... Ajunsa aici, imi tot spuneam "de maine ma apuc serios de treaba". Dar dupa ce ai tot amanat lucrurile, rotitele ruginite se pornesc mai greu. Ce sa spun, teama mea era ca n-or sa se mai porneasca de loc!

Si marti - brusc si dintr-o data, la 5 dimineata, m-am trezit si m-am asezat la lucru. Trebuia sa termin un articol scadent de mult, trecuse si ultimul termen, dar degeaba. De data asta nici raceala cutitului de langa os nu ma determinase sa ma apuc de treaba. Si brusc, intelectul meu s-a trezit. Pe la 11 inca scriam frenetic, am trimis un mail la birou ca intarzii (secretara m-a privit ca pe o extraterestra pentru asta!) si pana la doua, articolul meu a fost gata!!!

La birou am continuat in acelasi ritm, am dat gata toate restantele din saptamana trecuta!
Nu stiu care a fost factorul determinant -ca in sfarsit am un colt al meu care e pentru lucru, natura mirifica din jur, rasfatul cu Internetul intr-o camera cat o debara, atitudinea colegilor care m-au adoptat din prima clipa...nu stiu. Cert este ca am revenit pe baricade si ma simt mai bine ca niciodata. Seara cand plec de la servici ma abtin cu greu sa nu fluier si sa sar intr-un picior - desi la cum merg lucrurile pe aici, nici nu cred ca ar fi considerat chiar asa de deplasat!

Lumea vine in pantaloni scurti la servici, mai pleaca la un meci, mai vine inapoi si mai lucreaza ceva, mai iese la o cafea... Eu care am fost invatata sa spun unde plec si cat stau peste tot pe unde am umblat ...dar in fine, cred ca am sa ma adaptez!

Am chef de lucru, idei, entuziasm, putere de lucru, ma uimesc chiar si pe mine. Sper sa ma tina!

Hai, acum afara, la aer, sa mai vizitam un cartier!- ca asta e corvoada mea zilnica pana imi gasesc un apartament!

Gabriela 5:29 PM
| #
Comments: Post a Comment