Gabrielia

Monday, September 12, 2005

Cork sambata asta

Am avut o saptamana turbata, care a venit dupa o alta la fel. Sambata am hotarat ca somnul ajuta, dar nu la fel de mult ca o calatorie. Si mai exista si tentatia de a merge la birou - seful mi-a trimis un SMS vineri seara batand un fin apropo ca daca am ceva de raportat el e sambata la birou.

Am scris un raport de o pagina catre 'mnealui in 10 minute, am inhatat hartile si ghidurile, si am alergat sa prind autobuzul de Cork. Cork e declarat capitala europeana a culturii anul asta, si sambata erau 3 evenimente programate:
- o incercare de a intra in Cartea Recordurilor dansand ceili pe strazi; (vezi Wikipedia pentru mai multe informatii despre ceili)


Cork sambata asta Posted by Picasa

- o zi cand cca 30 de case vechi adapostind institutii si locuinte erau, in mod exceptional, deschise pentru public;
- o demonstratie a mestesugurilor traditionale implicate in construirea vapoarelor.
Toate astea in cadrul saptamanii dedicate mostenirii culturale irlandeze.

Am invatat cateva lectii importante sambata:
- orarul autobuzelor e aproximativ; daca crezi ca ai pierdut buzul, fa efortul si du-te pana in statie. Cine stie? poate ai noroc!
- a lasa bacsis este jignitor - cel putin pe unde am umblat eu!
- intrarea libera declarata in programul manifestarilor nu-i opreste pe slujitorii bisericii sa afiseze contributia obligatorie de 3 euro atat la intrare, cat si la iesire; daca ai obrazul subtire, platesti de 2 ori;
- ultima cursa seara opreste in the middle of nowhere pentru un timp nedefinit, in asteptarea cursei corespondente din directia opusa, pentru ca cei doi soferi trebuie sa doarma fiecare la el acasa. Asa ca fiecare isi strange lucrurile, isi face casa, isi ia CD-ul din player, se cauta in buzunare, si se muta in celalalt buz, unde se instaleaza. Cu toata plecarea intarziata si asteptarea in camp, autobuzul a ajuns la fix la destinatie.

Gabriela 3:33 PM
| #
Comments: Post a Comment