Gabrielia

Tuesday, November 22, 2005

In Romania...

Astept de atata vreme calatoria asta... si acum ca sunt aici, parca nu stiu sa ma bucur cum ar trebui...

Am ajuns in Bucuresti miercuri noaptea, ca sa pot lua parte joi si vineri la ultima reuniune de proiect PELLEA, care s-a desfasurat la Hotelul Dacia. Noi am fost organizatorii, asa ca toate balbele (caldura excesiva din hotel, functionarea cu sughituri a conexiunii Internet, armata de chelneri care ne vegheau la micul dejun) au cazut oarecum in carca noastra.


Peste drum, Casa Eliad - cu mancare buna si muzica de calitate miercuri seara (eu am ratat seara, din pacate). Rasfaturi gastronomice la Locanta Jaristea si Burebista. Si doua zile de lucru foarte productive. Vreme frumoasa n-am reusit sa aranjam decat joi. E drept ca si vineri seara am reusit sa impresionam oaspetii la iesirea din restaurant cu prima ninsoare din Bucuresti!

S-au trecut in revista toate pachetele de activitati si toate rezultatele proiectului. Impresia generala a fost ca am facut mai mult decat ne-am angajat la inceput. Adevarul e ca a fost un proiect interesant, care pe baza unui concept unitar de portofoliu electronic, a lasat partenerilor destula libertate sa-si puna in practica propriile idei. A noastra, a celor de la AISTEDA, a fost aceea de a promova blogurile ca portofolii electronice. Altii s-au orientat spre adaptarea unor LMS de gen Dokeos sau Moodle la cerintele lucrului cu portofolii electronice.

Un moment deosebit a fost intalnirea cu cei patru tineri veniti tocmai de la Iasi ca sa povesteasca un ceas cu noi - proaspetii invatacei care incearca acum sa-si construiasca portofolii la elgg pentru a le folosi mai incolo drept carti de vizita in cariera lor de cercetare:

insotiti de Lucian Branea, deocamdata in calitate de observator al derularii acestei noi aventuri in lumea blogurilor.Am avut bucuria sa o avem cu noi si pe Florentina Anghel, de la Socrates Romania. Florentina ne-a vizitat si la ultima reuniune de proiect "ECDL for everyone", cand proiectul PELLEA era in stadiul de conceptie. Si cand spun bucuria, I really mean it! Florentina face parte dintre acei profesionisti cu care e o placere sa lucrezi, pentru ca te sprijina, te informeaza si iti plaseaza mingea ca tu sa marchezi golul... Ce diferenta fata de atmosfera kafkiana din alte institutii de-ale noastre, unde nimeni nu aude, nimeni nu vede si nimeni nu vorbeste!


Incheierea a avut si o nota de tristete, au fost cativa ani buni de colaborare cu aceiasi parteneri, am ajuns sa ne cunoastem si sa ne putem baza unii pe altii. Dar, vorba aceea, probabil ca ne-am "trait traiul" si ne-am "mancat malaiul"(sau fondurile de la UE?!) Sentimentul meu e de datorie implinita, cred ca e un proiect care va continua sa faca pui, adica sa dea nastere la altele in timp...

Un sfarsit de saptamana cu moina in Bucuresti, cu familia si prietenii... Timpul a fost asa scurt, ca n-am mai apucat sa incerc sa-l contactez pe Dragos, sa vad daca nu e careva interesat de o reeditare a meetup-ului bloggerilor romani de saptamana trecuta de la Secuiesc.

Zapacita de RON si ROL, mi-a venit greu sa ma inteleg cu bancomatele, taximetrele si notele de plata din restaurante. Zgomotul strazii si fumul de tigara din locurile publice m-au terminat - ca sa nu mai vorbesc de muzica de fond din majoritatea magazinelor. Incep sa privesc Irlanda ca pe o oaza de liniste si aer curat...

Revenita in Timisoara la inceputul saptamanii, mi-am mai revenit. Fumul de tigara e si aici omniprezent, dar macar e mai liniste, cu tot traficul turbat din cauza lucrarilor de reparatie a drumurilor.

Se pare ca am reusit din nou sa-mi mobilizez fostii colegi de clasa, si maine va avea loc o adunare generala cu un perdaf puternic pe teme de non-blogging (adica "mai ziceti si voi ceva si nu ma mai lasati sa vorbesc singura!")

Gabriela 10:18 PM
| #
Comments: Post a Comment