Gabrielia

Friday, April 01, 2005

Vacanta prelungita

Speram ca de azi sa pot incepe din nou sa lucrez. Am un nou contract, care suna extrem de promitator. Am inceput sa discut cu noua echipa, sa facem planul cercetarii, care se va intinde pe o durata de doi sau trei ani.

Dar ieri am aflat ca formalitatile vor dura cel putin inca doua luni. A fost pe de o parte o dezamagire, dar pe de alta o bucurie: voi fi in tara toata primavara. Voi avea timp sa croiesc planuri noi, sa petrec mai mult timp alaturi de familie si de prietenii dragi de aici si poate sa rasuflu putin.

Pe de alta parte, net-ul imi da posibilitatea sa fiu in contact permanent cu cei care lucreaza in domeniul meu si sa lucram impreuna. Un capitol pentru o carte, participari la conferinte, si cate si mai cate. Azi cred ca am stat o ora pe Skype cu doi prieteni dragi, bineinteles bloggeri!

Dar ce voiam sa spun este ca as vrea sa folosesc timpul acesta si in folosul raspandirii "microbului" blogurilor. Am deja o invitatie la Baia-Mare, sa le povestesc studentilor despre bloguri, wiki si cate si mai cate.

La Alba vom organiza probabil o intalnire pe tema Blogului ca portofoliu in educatia adultilor, in cadrul proiectului Pellea.

Sunt o resursa (semi-)libera pentru urmatoarele doua luni. Pot vorbi despre bloguri, dar tot atat de bine pot ajuta o organizatie sa faca primii pasi in folosirea blogurilor. Bloguri in educatie, bloguri in marketing, bloguri ca mijloc de comunicare in interiorul unei firme.

Ma gandesc chiar sa lansez un al doilea curs online pe tema blogurilor (bineinteles, dupa ce-mi voi fi achitat ultimele datorii fata de grupa actuala - de care presimt ca nu ma voi desparti niciodata, chiar daca se termina cursul).

Orice alte propuneri de colaborare in domeniul managementului cunostintelor si software-ului
social (bloguri, wiki-uri, sisteme de networking social, sisteme de tagging social - traducerile acestea suna aiurea, trebuie sa gasim echivalente in romana!) vor fi examinate cu toata atentia.

A, sa nu uit, mi-ar face mare placere sa pot contribui si la raspandirea tehnologiei Open Space la noi, cred ca ar putea ajuta mult la depasirea formalismului si la organizarea unor reuniuni cu adevarat interesante!

In urmatoarele 10 zile voi fi la Bucuresti, dar... astept si provincia!
Mi-am gresit profesia, nu? Cred ca trebuia sa ma fac raspândac ;-)

Gabriela 2:11 AM
| #
Comments: Post a Comment