Saturday, May 21, 2005
Daca e vineri, e Alba Iulia!
Desi conferinta de la ASE continua si vineri, a trebuit sa-mi iau ramas bun si sa ma intorc la Alba, pentru ca vineri la ora 12 aveam programata o prezentare in fata profesorilor din scolile alba-iuliene la Casa Corpului Didactic.
Prezentarea a fost dedicata metodei portofoliului asa cum a fost ea formulata in proiectul Pellea, si in mod special cursului de blogging desfasurat in cadrul acestui proiect. Rapidul meu a intarziat putin, asa ca pana la venirea mea, prezentarea proiectului fusese deja facuta.
Mind map-ul pe care incercam sa-l proiectez se vedea foarte rau, asa ca m-am hotarat sa apelez la farmecul povestilor pentru a pastra atentia auditoriului. M-am indepartat de la prezentarea pregatita in tren - am inceput vorbind despre curs, dupa care au urmat notiunile de baza, utilizarile care se pot da blogurilor, si exemple de utilizare a blogurilor in educatie.
Se pare ca i-am convins, pentru ca la sfarsitul intalnirii s-a cerut organizarea unui curs practic de initiere.
Se vede cum imi ciugulesc din palma, nu-i asa? de data asta n-am reusit sa adorm pe nimeni;-)
He, si a mai fost o discutie de milioane! ca din cauza Internet-ului, copiii nu mai citesc. Asta m-a starnit! Cum sa le mai ceri in zi de azi sa citeasca Morometii, sau Ion, cand ei vad tone de filme, asculta muzica si navigheaza pe Internet? si se plang, de la cei de 6 ani pana la cei de 18, ca nu le ajunge timpul!
Cu tot respectul, i-am spus doamnei profesoare ca poate este vremea adaptarii acestor opere pentru epoca actuala. Mai o secventa din film, mai cateva replici esentiale intr-o inregistrare audio, fotografii, schite, samd.
Mi-aduc aminte ca acum cativa ani am gazduit la universitate un voluntar american, specialist in finante, om la vreo 56 de ani. Am incercat sa-l ducem la Muzeul Unirii. Dupa doua sali de pietre moarte, s-a plictisit si a vrut sa iesim. Mi-a spus ca un muzeu in care nimic nu se misca, nu vorbeste, nu se intampla, lui nu-i spune absolut nimic. Probabil ca e acelasi lucru si cu copiii nostri - cartile acestea nu le mai spun nimic. Si acum haideti sa fim sinceri: cati dintre noi am recitit, din 90 incoace, vreo opera literara clasica romaneasca?!