Gabrielia

Monday, November 29, 2004

Sfarsit de noiembrie

Abia intoarsa din Germania, unde prietenele mele au organizat o cina de Thanksgiving (o gramada de mancare, dar nici vorba de multumirile cu care ne-am obisnuit din filme!ce naiba, doar suntem adulti!), m-am indreptat plina de elan patriotic spre Ambasada Romaniei din Luxemburg, sa-mi exprim votul. Posted by Hello

Ma credeam bine informata, saptamana trecuta am cautat adresa pe Net, am gasit si strada pe harta, am si sunat acolo sa intreb intre ce ore se voteaza (7-21).

Deci, direct din gara, am luat autobuzul spre Bel Air, o zona selecta a orasului. Acolo, ce sa vezi, o cladire parasita. Imi trece prin cap ca s-au mutat -mea culpa, cautasem cu Google "Romanian Embassy Luxembourg", am luat prima pagina care mi-a iesit in cale si era una neoficiala gestionata de romania.org - the #1 web spot about Romania. Desi impanata cu siglele guvernului, se pare ca nu e tocmai la zi!

Noroc ca suntem mobili azi, nu? Cum nu notasem numarul de telefon al Ambasadei, sun in Romania si rog pe cineva sa-mi caute ambasada. Noroc ca persoana a avut mai multa minte ca mine si s-a dus pe site-ul MAE, unde informatia era la zi. Alt cartier, alti kilometri pe jos (e duminica doar, si autobuzele circula rar). Dar vorba e ca am votat! La ce bun? Poate ca povestioara Zen primita prin mail deunazi o sa va explice:

A fost odata o vrabiuta care, atunci când tunetul vestea furtuna, se culca pe spate si-si ridica piciorusele spre cer.
-De ce faci asta ? a întrebat-o vulpea.
-Ca sa ocrotesc pamântul care adaposteste atâtea vietuitoare ! a raspuns vrabiuta. Îti dai seama ce s-ar întâmpla daca s-ar prabusi cerul ? Asa ca ridic picioarele ca sa-l sprijin.
-Si crezi ca ai sa poti sprijini cerul asta urias cu piciorusele tale prapadite ?
-Fiecare cu cerul lui, a raspuns vrabiuta. Vezi-ti de drum proasto, nu pricepi nimic.

In acelasi ton cu motto-ul pe care l-am descoperit pe o lista de discutii in urma cu cateva luni:
"In tot ce e urat si rau in jurul meu, o vina am si eu."

Morala: verificati intotdeauna informatiile de pe Net. Si nu va dati niciodata batuti!

Gabriela 1:40 AM
| #

Wednesday, November 10, 2004

Amsterdam - o dimineata pentru mine

A doua zi a forumului KM Europe. Dimineata era soare cu dinti - mi-am facut socotelile si am realizat ca e singura sansa sa vad ceva din oras - restul zilelor sunt pline ochi!
O plimbare cu vaporasul pe canale, cinematograful 3D, talciocul din Waterlooplein, cateva locuri celebre, un mic dejun delicios intr-o cafenea de 10 mp (cu suc de portocale adevarat!).
Si fuga inapoi la centrul de expozitii, unde aveam o intalnire la ora 14.
Posted by Hello

Gabriela 1:49 AM
| #

Sunday, November 07, 2004

Saptamana viitoare - Amsterdam

Pornesc spre Amsterdam, sa iau parte la KM Europe, cel mai mare forum pe tema managementului cunostintelor din Europa, si la ECITE, conferinta care mi-a publicat, cu 5 ani in urma, primul articol - fara ca eu sa fiu in stare sa ajung acolo.

De data asta numai partial sprijinita financiar de ERCIM - bugetul meu e pe terminate. Dar e o ocazie pe care nu puteam s-o pierd. Sa speram ca voi gasi prilejul sa scriu cate ceva de pe acolo!

Gabriela 7:10 AM
| #

Wednesday, November 03, 2004

Cine se aseamana se aduna

Editura Mix anunta pentru luna decembrie lansarea volumului "Iluzii - Aventurile unui Mesia capricios" de Richard Bach.

Ca intotdeauna, buletinul informativ al editurii include cateva fragmente. Si tot ca intotdeauna, gasesc raspunsuri la intrebarile mele. Cine stie la cate mii de cititori e trimis, dar sunt sigura ca fiecaruia ii spune ceva aparte legat de sine si de ceilalti, de propria lui viata si de propriile-i indoieli.

"Nu trebuie sa faci nimic. Este o lege cosmica, iti amintesti? Cine se aseamana se aduna. Tu doar ramai tu insuti, calm, pur si curat. Daca personalitatea noastra se reflecta in exterior si daca actiunile noastre redau intocmai ceea ce ne dorim, ii vom respinge in mod automat pe aceia care nu au nimic de invatat din ceea ce facem si ii vom atrage pe aceia care au si de la care avem ce invata la randul nostru.

Nu ai nevoie deloc de siguranta. Nu-ti trebuie decat imaginatie.

Acolo unde se gaseste gandirea ta se afla si experienta ta; Felul tau de a gandi te reprezinta; De ce mi-a fost teama nu am scapat; Asculta si dezvolta-ti gandirea: imaginatia creativa serveste divertismentului si profitului; te ajuta sa-ti gasesti prieteni si sa ramai in acelasi timp tu insuti. Imaginatia ta nu-ti va schimba deloc sinele, ea nu va afecta realitatea sub nici o forma. "


Gabriela 1:56 PM
| #