Gabrielia

Tuesday, August 30, 2005

Tot mai putin timp...

Orele par a fi intrat in sac... la fel si zilele... si lunile...
De doua zile trudesc la rescrierea proiectului care ne plateste - stiti voi, ca si cum stai pe o craca si incerci nu sa o tai, ci sa o modelezi, sa o infrumusetezi, sa o faci mai ... reala - ce poate fi mai real decat craca pe care stai? ca daca ea n-ar fi, ai fi in aer! Nu e o munca tocmai placuta, dar asta este! Ca-n bancul cu ardeleanul care se aseaza in pioneza: No daca-i musai...

Dar nu de aceea am intrat aici, in loc sa fac pauza de dezmortit membrele pe coridor.
Am intrat sa va povestesc ca m-am procopsit cu o bicicleta! Nu e ea chiar noua, a fost inchiriata sezonul asta, dar colegii m-au asigurat ca face toate paralele pe care le-am dat pe ea. Si eu care ma dusesem la magazin doar sa arunc o privire! Asa ca azi dimineata, in loc sa vin pe jos la Universitate, am venit pe cal inaripat;-)

Nota: a mea nu e rosie, ci albastra! A vrut nenea ala sa-mi vanda una roz de ti se strepezeau dintii, dar a fost de-ajuns sa ma gandesc la reactia fiica-mii, si am spus un Nu hotarat!

Maine primesc vizita unui tehnician de la providerul de Internet - sa vada de ce conexiunea de acasa nu ma lasa sa public nimic pe nici un blog. Tineti-mi pumnii!

Gabriela 6:51 PM
| #

Friday, August 19, 2005

Ganduri de dimineata devreme

E 5:30 am, la ora 5 am facut ochisori(desi afara e inca intuneric bezna) si m-am hotarat sa incerc sa repar template-ul. Cu ajutorul onor publicului cititor (vezi comentariile la insemnarea precedenta!) am reusit in doi timpi si trei miscari! Plecaciuni si adanca recunostinta, doamnelor si domnilor!

Ascult ClassicFM (un pont vandut de o prietena din Bucuresti!), si ma rasfat cu un concert inedit pentru vioara - e prima oara ca aud de Philip Glass. Probabil i-am mai auzit muzica, dar nu am stiut cui apartine. La ora asta se transmite Elgar, Berlioz, Dvorak - ce deliciu!

Nu numai muzica in sine, dar si comentariile sunt interesante. Am ascultat Simfonia fantastica de zeci de ori, dar acum aflu ca Berlioz a compus-o la 23 de ani, din amor nebun pentru o actrita irlandeza. Si se pare ca dumneaei nici n-a catadicsit sa o asculte vreodata!

Afara ploua molcom si Londra anunta ca sfarsitul de saptamana va aduce ploaie si frig. CNN si Yahoo se cam contrazic reciproc. Numai Dumnezeu dragutul poate sti! Eu nu ma plang, e bine si asa, si asa, am totdeauna ceva de facut!

Radioteleviziunea irlandeza
are un program de muzica clasica la radio- RTE Lyric FM, 24 de ore din 24, care emite din Limerick. De ani de zile n-am mai fost atat de rasfatata cu muzica buna!

Iar la birou am descarcat iTunes, si dupa ce m-am "ospatat" cu tot ce au colegii mei pe hard-discuri (o gramada sunt muzicieni, asa ca va dati seama!), acum m-am oprit tot la radio, si tot la muzica clasica.

Sa mai ascult stirile? Sa le citesc in Wikipedia? Pasesc incet-incet spre un alt stil de viata - la Frankfurt imi venise ideea sa-l botez "the SoSo way of life", ca o parafraza la "the Dodo way of life" din Ice Age ;-)

Am dezlegat enigma: e luna plina! Pana acum am gasit 3 persoane care se plang ca nu au putut dormi azi-noapte!

Gabriela 6:10 AM
| #

Wednesday, August 17, 2005

Ma dau batuta!

Ultimele 3 ceasuri, in loc sa ma duc la bazin, sau la cumparaturi, sau... in lume, am incercat sa repar template-ul asta spart. Nu gasesc buba si pace! Asa ca mai iertati infatisarea asta hidoasa si cascata barem cateva zile, pana-mi vine vreo idee!

Gabriela 9:44 PM
| #

Lumea-ntreaba...

cand am de gand sa revin cu informatii si povesti despre Wikimania?!

Ei bine, candva. ..

E mult de lucru la birou si nu reusesc sa ma cuplez pe altceva, sunt la servici de la 9 la 9, de trei zile imi tot propun sa ajung pentru o ora la bazin (e la 7 minute de aici), ieri mi-am permis luxul de a-mi lua hartoagele si de a iesi sa citesc pe iarba afara.

Azi am reusit sa revad cateva dintre insemnarile facute pentru Coniecto si sa le public, dar pana la a ma pune in starea de spirit adecvata pentru a povesti cum a fost, mai este!

Si mai am o problema: laptopul meu de acasa pare a fi usor bolnav: a luat un troian, ceva...
Nu mai pot publica nimic, nici pe Flickr, nici pe Blogger. "The document contains no data" in Firefox, "This page does not exist" in IE. Daca e cineva pe aici care are vreo idee... Am incercat tot ce-am gasit pana acum - no chance!

Mi-am jurat sa trec pe Linux cat de curand, dar pentru asta-mi trebuie cateva ceasuri bune de lucru.

Am o senzatie de bine cum n-am avut de mult. Vin dimineata la universitate pe malul raului, ascultand conferinte la stick-ul MP3 pe care l-am achizitionat in Germania (cel vechi s-a harbuit de tot, bateriile nu mai faceau contact). Am o sursa excelenta! La birou am gramezi de lucru, dar incep sa intrezaresc un fir rosu in ceea ce fac.

Mercur a revenit in mers direct, deci e probabil ca de acum incolo sa putem fi mai creativi si mai productivi.

Gabriela 7:20 PM
| #

Monday, August 08, 2005

Inca o zi in Frankfurt

WikiMania s-a terminat ieri seara, dar eu mai raman o zi in Frankfurt. Incep sa simt oboseala, ritmul a fost foarte alert, nici un moment de plictiseala.

3 zile pline, o gramada de contacte si discutii interesante. Un eveniment de exceptie. Voi scrie mai multe in zilele urmatoare, am o gramada de insemnari schitate, nimic terminat insa. Si nici timp sa o fac acum nu am.

Singura nerealizare e ca nu am reusit sa intalnesc singurul roman prezent la conferinta. Nu stiu cum s-a putut intampla, dar am reusit sa nu ne ciocnim in nici o ocazie.
Asta este!

O conferinta extraordinara, cu bani putini si cu extraordinar de mult entuziasm inclus. S-a dovedit ca se poate! Spiritul Wikipediei e fantastic - mai multe despre asta intr-o insemnare viitoare!

Gabriela 4:16 PM
| #

Wednesday, August 03, 2005

Dupa ploaie vine soare

Asta trebuie sa tin minte pentru data viitoare cand ma apuca amok-ul, ca nimic nu e vesnic si ca toate trec. Pana si starile rele. Pana si vremea urata. Asta cu vremea e cea mai usoara, fiindca aici vremea se schimba de la o ora la alta. Si nimeni nu crede in prognoza meteo;-)

La 5 dimineata cand m-am trezit era un soare minunat, deja de vreo 3 sulite pe cer. La 8 cand am dat sa ies ploua. La 12 i-a tras o ploaie cu bulbuci. La 2 era un soare stralucitor, si a tinut-o asa pana la 10 seara.

Ma pregateam de Wikimania. Si fiindca seful ne-a incurajat sa ne luam niscai concediu, ca nu ne cauta nimeni in cap cat si cum si de ce, am facut un plan maiastru ca dupa Frankfurt sa revin in Luxemburg, sa-mi inhat bicicleta, si sa fac excursia mult visata de 3 zile pe malul Mosellei de la Trier la Koblenz cu bicicleta. Ce daca n-oi putea sa-mi aduc bicicleta aici? Macar voi avea un tur de ramas bun cu ea.

Am cumparat biletul de avion, dar restul... cazarile si traseul si amanuntele... parca nu ma tragea inima. Duminica sezand sub plapuma mi-am zis ca e momentul sa demarez actiunea. Am adunat informatiile, am identificat locurile ... totusi, strangerea de inima persista. Vorba romanului, simteam ca nu mi se arata. Un prieten mi-a zis ieri - renunta, ce naiba! daca asa simti.

Azi povestesc cu o prietena care e in Germania. Imi zice ca vremea nu e tocmai torida si ma hotarasc sa verific prognoza meteo. Ce sa vezi?! Ploaie si frig toata saptamana viitoare! Ce soare, ce baie in Mosella, nici pomeneala! E clar, asta era. Va trebui sa anulez totul. Wikimania si retur.
Data viitoare n-am sa ma mai indoiesc de presimtiri!

Adio bicicleta mea... Ne-au legat atatea aventuri! Dar de-acum, e vremea sa ne spunem adio. Om gasi noi alta mai trainica si mai frumoasa de cumparat pe-aicea...

Gabriela 2:02 AM
| #

Monday, August 01, 2005

O luna fara blogging

Acum realizez ca n-am mai suflat o vorbulita de cand m-am mutat in casa noua, adica de exact o luna. Am avut multe de facut? Sa zicem. Dar pana acum doua-trei zile foloseam laptopul sezand pe mocheta sau in varful patului, chinuindu-ma macar sa ma tin la curent cu ce se intampla in lume.

Serviciul pe de o parte - mult de citit, multe contacte de organizat si documentat, si pe urma povestile fara de sfarsit de pe Y! mi-au mancat cea mai mare parte din timp.

O sa incerc sa-mi revin in fire si sa-mi reorganizez programul, ca sa las timp si energie si pentru blogul acesta.

Numai cateva ganduri acum pentru cei de acasa: aici sunt 13 grade si eu jinduiesc la caldura din Romania! Incep sa ma gandesc ca ceaiul lektorului n-ar fi o idee atat de rea in atari conditii. Am inchis usile la camere si am facut proba caloriferului pentru zece minute (nu mai mult, costa de te usuca!) Am pus o haina in plus, ba chiar si doua, dar n-a ajutat prea tare. Dardai in continuare... Vineri imi povestea cineva despre un doctorand portughez care in ianuarie a cedat nervos si s-a intors la mama acasa, ca nu mai poate fara sa vada soarele. Am zambit superior, dar azi nu mi se mai pare atat de greu de imaginat...

Si ironia sortii, mai e si Bank Holiday, adica luni e liber si totul e inchis! Normal ca mi-am adus mormane de lucru acasa, si normal ca nu sunt nici la jumatate cu ce-mi propusesem sa fac! Macar mersul pe jos pana la servici ma mai incalzea... dar despre asta cu alta ocazie!

Gabriela 3:16 AM
| #